måndag 23 november 2015

Tjuvstart.

Dom senaste åren har jag tjuvstartat liiite med julen! Det är ju så mysigt med skenet av stjärnor och stakar. Vår öppnaspis har blivit dekorerad med äpplen och grankvistar, blev så nöjd. Det luktar lite lagom av gran här i vår lya.
Dagen innan julafton så pyntar jag vidare med några tomtar och julgran. (tror inte jag tjuvar i det fallet)  ;-)

torsdag 29 oktober 2015

Nytt jobb!

För ett par veckor sedan var jag på en anställningsintervju vid specialisttandvården, för en tjänst som sköterska vid käkkirurgen.

Igår fick jag veta att det var JAG som fick tjänsten! 

Det ska bli så kul att styra in på kirurgi med allt vad det innebär! 

Kram från en glad Sanna ;-)

söndag 11 oktober 2015

Box 70

Det har nu gått några timmar men jag är fortfarande darrig och lätt blåslagen!
Jag kom ensam till passet. Min parkompis hade fått förhinder. Eftersom jag var ensam så fick jag köra med ledarna! Längst fram mitt i blickpunkten! Hade liksom tänkt prova på detta nya pass och typ stå längst bak i lokalen men neherå. Höll på att kräkas ett flertal gånger men jag klarade mig ifrån det. Det var svinjobbigt men jag kommer att gå igen! För kul var det!

Tror inte jag skrev något om mitt senaste biopsisvar? Det visade på förekomst av HPV relaterade cellförändringar men det skulle inte göras något i nuläget OCH jag skulle inte bli orolig så det är jag inte. Tränar nu på för att bli frisk och stark. Det är den bästa drivkraften som finns!

Har en spännande vecka framför mig...!

Kram kram




måndag 7 september 2015

Guldskimmer.

Ett härligt guldsken skiner in i lägenheten ikväll. Vackert som tusan.
Idag bokade jag av träningspasset för dagen, hade ingen lust. Kände mig låg och faktiskt ledsen pga onödigt tjafs hemma. Vilka av oss har inte det ibland? Tänk att man orkar lägga energi på dumheter!
Trots avbokning åkte jag till Friskis och ställde mig i reservplatskön! Fick plats och mosade intervaller på Tinas spinn pass. Vilken härligt galen tjej! Jag blir råpepp av henne och äntligen har jag fått till det med min maxpuls så jag ligger rätt i fälten.
Nu nöjd och nästan glad...hoppas få en kram snart...

Natti natti

lördag 29 augusti 2015

Tuffing.

Rubriken syftar på mig själv. Tycker faktiskt att jag är tuff som vågar utmana mig själv som jag gör nu. Har tränat regelbundet i snart ett år. Från början fick jag bla ont i mina knän och ryggen som varit klen många år sa ifrån med några ryggskott på raken men nu...peppar peppar...inget ont! Känner mig starkare än på länge och vågar mer och mer. Norska intervaller tex, det var jag för feg för att prova förut. Pga ryggen har det nästan bara varit spinning under några månader. Så kondisen är på topp nu. Dom tuffa passen är såklart riktigt jobbiga men jag fixart!!! :D
Idag blev det boot camp! Lilla jag liksom men jag fixa det med. Det sista vi gjorde var att ruscha upp för Vilstabacken × 3. Då känner man att man lever!

Kram kram

lördag 15 augusti 2015

Det går bra nu!

Har tränat flitigt under veckan som gått. Spin norska intervaller (helt chockad själv)! Spin 55 och tre PW ca 60 min samt bestigning av Vilstabacken.
Blir riktigt peppad av appen Lifesum som jag nu lägger in mat och träning i.
Efter senaste operationen blev jag mitt tyngsta jag någonsin (bortsett från graviditeter) Var helt i botten och hade INGEN kondis alls. Då bara kom det till mig. Jag ska bli frisk och stark! Det är det som driver mig. Nu när jag känner att det hänt mycket positivt så blir jag peppad av det också.
Har just mumsat i mig 150 gram lördagsgodis. Inte mycket men idag kändes det som bättre än inget. Har även ätit en halv kebabpizza. Började dagen rejält magert så jag håller mig inom ramarna trots den.

Trevlig helg!

söndag 9 augusti 2015

Strömsholm.

Igår tog vi en tur till strömsholm.
Fick till en av sommarens bästa bilder på mitt lilla hjärta.
Sen blev det fika på Markenterian. Där har dom goda platta munkar med sylt i som kallas hästläppar. :-) Blev en sån till kaffet.
Har just vaknat upp sista dagen av fyra veckors semester. Imorgon är det dax att börja jobba. Ska bli kul. Skönt att komma in i rutinerna. Jag är såå mycket mer diciplinerad med kosten när jag jobbar. Nu ska några kilon till bort. -7 (gått upp lite på sem) ska bli -10 till årskiftet, det är mitt mål i alla fall. 

Kram

onsdag 5 augusti 2015

Grönalund.

Igår tog vi tåget till Stockholm. Började med att ta oss till min faster Ann-Jeanette som bjöd på himmelska plättar med grädde och egengjord blåbärssylt. Mums! (Lifesum i all ära men...)
Sedan, för Måns skull såg vi till att åka både T-bana och färja i solskenet över till Djurgårn. Inte förrän vi såg nöjesfältet avslöjade jag att det var dit vi var på väg! :-) Nöjd liten kille!
När dagen var slut tog vi spårvagnen in till city för att hoppa på tåget hem igen lagom trötta.

Tack för idag faster Ancha ♡

Kram

fredag 31 juli 2015

Lifesum.

Äntligen hemma efter fina dagar i Estland. Vi hade riktigt fint väder men med några inslag av regn som väl hör den nordiska sommaren till? 
Gled in i stockholmsskärgård i ljuvlig morgonsol! (bilden)
Efter flera dagar med restaurangmat i olika former är jag urless på skräpmat. 


Har lagt till en ny app på mobilen, Lifesum. Den räknade nyss ut att min lunchwook på en portion äggnudlar, 2 ägg, strimlad vitkål och tomat innehöll 370 kalorier. Japp nu är det slut på festandet redan en vecka innan semesterns slut. :-) Ok, några kalorier extra åker ner imorgonkväll då jag ska ut och äta med tjejerna samt lite intag av alkoholhaltiga drycker och så. Det ska bli trevligt! 

Snart ombyte till spinning intervall.

Kram kram

tisdag 28 juli 2015

Estland.

Idag strax efter lunch anlände vi till Tallin med Viking line. Vi gick in mot city och hamnade på en urmysig restaurang för lunch.(entrén på bilden)
Vi bor på Viimsi spa och hotell som ligger en bit utanför Tallin. Härligt med bad tycker vår badtokiga kille, har lovat bad direkt när vi vaknar imorgonbitti.
Efter middagen tog vi oss ner till stranden för att kika på solnedgången.

Kram kram

lördag 25 juli 2015

Ännu en lördag.

Började dagen med Spinn intervall 9.30 imorse. Kände mig extremt duktig för jag brukar inte ha gått upp vid den tiden nu på semestern. Det var mitt tredje spinn intervall denna vecka! Med en för mig ny kille, Claes som körde ett riktigt bra pass! 


Sedan snabbade vi oss iväg till Malmköpingsmarknaden efter att jag kommit hem. Vi ville hinna innan det utlovade regnvädret skulle komma. Vi klarade oss tills vi skulle äta pizza på ett av stadens pizzerior. Till skydd hade vi ett parasoll som vi till Måns förtjusning sänkte ner så långt det gick. Det blev lite mysigt under den och god pizza som vi åt med plastbestick...ja inte det lättaste men det gick. :-) 

Väl hemma så ligger jag nu i sängen och lyssnar på min pågående ljudbok, Sex år av Harlan Coban. 

Grabbarna åkte och badade i regnet! Galningar!!! Nog för att jag också brukar bada i regn men idag är det genommulet och iskallt!

Kram

lördag 11 juli 2015

Semester!!!

Äntligen semester! Känns fint att ha hela FYRA lediga veckor framför sig!Det blev sol och bad idag, det gäller att passa på när solen visar sig. Sen blev det en sväng in på Tuna park. Vann ett presentkort från Hålligångtävlingen vi har på jobbet nyligen. Blev ett par träningsskor från Nike. 

Igår bakade jag en jordgubbscheesekake för att fira in semestern. Den blev riktigt fiiiin och god! :-)

Ha det gott! Kram

fredag 19 juni 2015

Midsommar 2015

Började årets Midsommarafton med jourarbete och det var full rulle kan man säga! Tiden gick superfort. 

Väl hemma så fixades det lite midsommarmat och en smarrig jordgubbstårta. Modell stoor så det blir även en bit till frukost imorgon! ;-)

Recept på min luftiga tårtbotten:

4,5 dl socker

6 ägg

2 dl potatismjöl

2 tsk bakpulver

Blanda ägg och socker pösigt.

Blanda potatismjöl och bakpulver i en annan bunke och rör sedan ner i äggblandningen. 

Blanda ihop ordentligt med elvispen. (vanlig sockerkaksmet ska ju vispas så lite som möjligt här är det tvärtemot).

Ner i långpanna med smörpapper i botten, sedan in i ugnen på 200 grader i ca 15 min. 

Öppna ugnsluckan när det är klart och låt bottnen svalna en stund därinne.

Glad midsommar! Kram Sanna


onsdag 10 juni 2015

100 pass!

Så kom dagen då jag kom i mål med mina 100 pass!  Från nyår gick jag med i gruppen 100 pass innan midsommar på FB. Det gav mig en rejäl pepp att komma igång hårt med träningen. I början var jag lite väl hård mot mig själv och fick ont både i knän och rygg. 


Ledsen att gruppen varit offentlig...hade önskat att den varit sluten. Folk stör sig så hårt på tränings uppdateringar, lite trist. Nu är det iaf över och förbi. Jag är igång och i bättre form än på länge. 
För drygt ett halvår sedan önskade jag inget hellre än att få vara frisk och stark. Jag är på god väg nu!
Firade den stora dagen med mumsig Thaimat till middag och en fräsch fruktsallad efter träningen.

Kram kram


söndag 31 maj 2015

Lavendel

Har planterat lavendel i våra blomlådor. Undrar just om jag kommer hålla liv i dom? Soligt läge bjuder vi på så det heter duga. Läste att dom lätt ruttnar i vanlig blomjord...ops! Ska göra mitt bästa för att dom ska trivas.
Utsikten mot gamla stan är riktigt fin. Försöker tänka bort Kungsgatan utanför med en hel del trafik på dagarna. Det är iaf lugnare på kvällarna. Vi som var vana vid fågelsång och porlande från bäcken när vi bodde i huset. Ja en och annan svordom från golfare som kanske inte hade sin bästa dag på banan och även en del glädjetjut förstås.
Dey är skolavslutning på Fredag. Jag ska fixa avslutningsblommor till fröknarna som tagit så väl hand om våra små under deras första år på skolan i förskoleklassen.  Till hösten börjar vår sladdis i första klass! Stora killen!♡

Må så gott! Kram