fredag, december 12
Mammas lussebullar!
Saffransbullar. Ugn. 250grader. 7-8 min
# 6 dl mjölk
# 1 ägg
#2 dl socker
#2 påsar saffran
#1/2 kryddmått salt
#150 g smör
#russin efter tyck och smak
Värm mjölken (jag värmer alltid något mer än 37 grader eftersom ägg och socker kyler lite)
Vispa ut jästen i en liten del av mjölken tillsätt sedan ägg och socker därefter resten av mjölken. Stöt saffran i mortel tillsammans med lite socker (ska bli bättre smak då).
När det gäller mjöl så ta så lite som möjligt. Just saffransbullar vill ju lätt bli torra. Använd mer mjöl vid utbaket så blir det mindre kladdigt.
Sisst så tillsätter du smöret som ska vara rumstempererat. Då blir det inga torra bullar!
Pensla bullarna med uppvispat ägg.
Efter gräddningen brukar jag vispa ihop socker och vatten o penslar bullarna på nytt. då blir dom glansiga och fina!
Lycka till!
Detta är min mammas recept hon är grym på att baka!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
TACK för kommentaren hos mig, vad
SvaraRaderamysigt att hitta hit till din härliga blogg, kram anna
Hej gumman!
SvaraRaderaSåg att du gjort ett nytt inlägg om när du var Lucia, men av nå´n anledning går det inte att se den...har du tagit bort den eller?
Idag blir det pepparkaksbak här hemma, kanske att jag provar på din mammas lussebullerecept oxå.
Ha det bäst! Kramis Mallan
hej gumman :) ja duken är min nya förälskelse här hemma :)
SvaraRaderavad goda dina lussebullar ser ut.. jag provade ett nytt recept i år där man stötte saffranet med salt (!!) och mortlade det tillsammans med en tsk sprit och lät det dra i 15 minuter.. jisses vad smak det blev av saffranet.. blev toppen!! nu längtar jag bara till glöggfesten på torsdag, bara 1 sats knäck kvar och lite tryffel som ska göras :)
stor kram sara